Trygg og kjapp netthandel

Gratis frakt på alle ordre over kr 1000,-

Smittevern

Arbeid med smittevern i befolkningen, betyr gjennomførelsen av tiltak.

Våre produkter

Arbeid med

smitterven

Arbeid med smittevern i befolkningen, betyr gjennomførelsen av tiltak. Disse spesifikke tiltakene har som hensikt å redusere smitte, og videreføringen av smittsomme virus og bakterier mellom personer.

For privatpersoner og enkeltindivider vil alle enkelttiltakene man selv gjør som er med på å redusere faren for spredning av infeksjoner, være smittevern. Eksempler på slike tiltak er vask av hender etter toalettbesøk og før matlaging, eller det å hoste i armkroken eller i et lommetørkle.

Coronaviruset (cov-19)

pandemi

Under spesielle situasjoner slik som under en pandemi som coronaviruset (cov-19), kreves det flere ekstra tiltak for å forhindre smittespredning. Tiltakene som skal sikre et godt smittevern må utøves av alle for å kunne være effektivt.

Under en operasjon må alle i rommet følge reglementene i smitteregime for ikke å utsette pasienten for unødvendige risikoer som kan medføre farlige infeksjoner. Hjemme under matlagingen må den som lager middagen ha rene hender. Hvis ikke kan familiemedlemmer som spiser maten, bli smittet av sykdomsfremkallende mikroorganismer som overføres via hendene.

Forebyggende smittevern reduserer faren

for å smittes av coronaviruset

  • Spesielt tenker man på hva man kan gjøre for å hindre at virus, bakterier, sporer og mikroorganismer videreføres fra en person til en annen. Det er ofte et stort fokus på hva vi gjør i møte med andre personer.
  • Holde en viss avstand mellom personer.
  • Bruke munnbind for å hindre dråpespredning mellom personer.
  • Utvise god håndhygiene for å hindre at man viderefører viruset mellom personer og fra personer til objekter og flater. Håndvask og desinfiseringsmidler er det viktigste i god håndhygiene.
  • Utvise gode hosterutiner. Hoste i armkrok eller papir og vekk fra andre personer.

Et veldig viktig punkt i godt smittevern, er forebyggende tiltak som reduserer smitte via overflater og utstyr.

Å jevnlig rengjøre overflater med desinfiseringsprodukter, er et ledd i smittevern som alle privatpersoner burde ha kjennskap til og utøve. For å vise til hvorfor dette er så viktig, så vet man nå gjennom forskning hvor lenge coronaviruset overlever på forskjellige flater og underlag.

Svart munnbind med ventil
  • Coronaviruset kan leve i opptil 3 timer i lufta i form av skyer hvor viruset er fine små partikler.
  • På papp kan viruset være levedyktig i hele 24 timer.
  • Coronaviruset er levedyktig i opp til utrolige 72 timer (3 døgn), på rustfritt stål og plast.
Coronaviruset (cov-19)

overlever lenge

Dette betyr at lysbrytere, dørhåndtak, kjøleskapdøren og andre overflater i boligen kan være smittekilder. Utviser man god håndhygiene så er man selvsagt langt på vei for å redusere smitterisikoen.

Er man flere i husstanden så er det større risiko for å glemme seg og være litt slurvete. I slike ekstraordinære tider som man er i nå så kan det anbefales å innføre nye rutiner i hjemmet.

  • Plasser desinfiseringsmiddel rett innenfor ytterdøren slik at alle i husstanden spriter hendene når man kommer hjem. Dette er noe alle gjør på sykehus og sykehjem før man går inn på pasienters rom. Gjør dette til en rutine.
  • Rengjør overflater i hjemmet som alle tar jevnlig på, en gang i døgnet med desinfiseringsmiddel. Det er ting som fjernkontroller, dørhåndtak, lysbrytere og overflater i kjøkkenet som kjøkkenbenker og kjøleskapshåndtak og lignende.

Et av hovedfunnene er at levedyktig virus kan finnes i lufta, i form av en sky med fine partikler, i opp mot tre timer. Til sammenligning kan visse influensa-virus være i lufta i rundt en time, under noen omstendigheter, ifølge denne studien fra 2018.

På papp holdt coronaviruset seg i live i opp mot 24 timer, mens det overlevde lengst på plast og rustfritt stål. Her fant forskerne levende virus i opptil tre døgn.

Det betyr at det kan finnes virus på ulike ting, som pappesker, kraner eller benkeoverflater i ganske lang tid, men det vil bli færre og færre virus etterhvert som tiden går.

Gratis frakt

På alle kjøp over kr 1000,-

Lynrask levering

Normal leveringstid er 1-4 arbeidsdager.

Fokus på kvalitet

Kvalitetsprodukter som vi går gode for.

Sikker og trygg betaling

VISA / MasterCard / VIPPS