Munnbind

Et munnbind har mange bruksområder. Hvilken type munnbind man burde velge, avhenger av hva en har behov for og i hvilke situasjoner og på hva slags steder den skal brukes.

Et barn trenger en annen type enn en voksen på grunn av størrelsen. En person med sensitiv hud bør f.eks velge munnbind av 100% silke.

SN-CWA godkjent munnbind
Vis filtre
Vis filtre

Sitter man trangt sammen med mange mennesker, så vil man ønske andre kvaliteter av munnbindet enn det man bruker på en gloheit dag i sydlige strøk. På ferie på steder med høy varme og høy luftfuktighet, så vil man ønske et munnbind som puster uten å bli tungt og klamt av svette og fukt. Det er også greit å vite forskjellen på vanlige munnbind i tekstil, og munnbind som er medisinske og de som er kategorisert som PVU.

En god støvmaske må kunne filtrere støv, pollen og andre partikler på en måte som gjør at en kan puste så uhindret som mulig. Ved bruk av byttbart filter så hindres store mengder ulike partikler i å nå luftveiene. Dette reduserer allergisymptomer og tillater større grad av deltakelse i utendørsaktiviteter i pollensesongen. Våre produkter er vanlige munnbind i tekstil.

WHO om hvordan å bruke et munnbind laget av tekstil (bomull)

Video fra WHO (World Health Organization)

Alle som skal kjøpe et munnbind eller en munnmaske må tenke over hva den mest sannsynlig kommer til å bli brukt til.

Er behovet en eller noen få enkle flyreiser i jobbsammenheng eller av private årsaker, er valget enklere enn om en skal på en familieferie til Mallorca eller en storbyferie til Barcelona. Noen ser at behovet kan være mer enn kun et munnbind.

Er det hovedsakelig flyreiser som er grunnen til at man trenger munnbindet eller munnmasken, så burde man velge komfort og munnmasker som har filter.

Det er få steder man sitter så trangt sammen med så mange andre mennesker innendørs. Risikoen er stor for å pådra seg en forkjølelse eller for eksempel influensa hvis noen sitter i nærheten og er syk.

Tiden man tilbringer i flysetet er også med på å gjøre oss sårbare. Man er også utsatt når man tar andre typer offentlige transportmidler, men det er sjeldent man tilbringer like lang tid på bussen som når man reiser med et fly. I tillegg så står man som sild i tønne både ved ombord- og avstigning.

Allergier og støvmasker

Munnmaske med ventil og filter har flere praktiske og gode egenskaper. Den er komfortabel og dekker munnen og nesen samtidig som den kan justeres slik at den bedre tilpasses individuelt. Sitter den bedre vil den være mer komfortabel å bruke, og da beskytter den bedre.

Ventilen sørger for lufttilførsel og samtidig stanses støv og små partikler av filteret. Dette er årsaker til at denne masken ikke bare er populær som beskyttelse i større folkemasser, men også som støvmaske og beskyttelse mot pollen og luftforurensning.

Sensitiv og solbrent hud trenger også beskyttelse

Sensitiv hud kan også være hud som er blitt sårbar etter for mye sol. Er man solbrent og må bruke munnbind eller munnmaske, så vil fjærlett silke mot huden, være å foretrekke i forhold til andre stoffer og materialer. 100 prosent naturlig Mulburry silke består av naturlige fiber som er hypoallorgent i tillegg til egenskaper som pustende og avkjølende. Silken tynges ikke av fukt og dermed stenges ikke huden inne. Dette er med på å redusere faren for reaksjoner og sår hud.

Munnbind og munnmasker for de minste

Hvis barna trenger munnbind og behovet er oppstått på grunn av et sett med nye regler på flyreiser eller av en annen grunn, så må de ha et som passer dem. Det er dumt å ta på en flytevest som er altfor stor, og på samme måte så må munnbind passe til den som skal bruke det.

Barnet beskyttes også bedre når det sitter godt og dekker det av ansiktet som skal dekkes. Enkelte vil si at det er umulig å få barna til å ha på et munnbind. 2 ting som kanskje gjør det enklere:

  • Det er stas for barnet når det får sitt eget med et fint mønster eller en fin farge.
  • Når munnbindet passer den lilles ansikt, så vil det sitte bedre på plass og det blir mer komfortabelt å ha på.

Aktiv familieferie

Skal man i en fornøyelsespark eller liker å drive med sportslige og fysiske aktiviteter med familien på ferie, så kan det være at en vurderer munnbind ut ifra dette. Enkle og lette munnbind og munnmasker som sitter godt uten å hindre for mye bevegelse ville for mange vært det riktige valget. Munnmaskene av Ice silk cotton, er elastiske og myke, men stoffet oppleves som glatt.

Munnbind av denne typen er ofte brukt som beskyttelse mot blant annet soleksponering. De holder seg kjølig lengre enn andre typer på grunn av stoffet, og egner seg derfor veldig godt på steder med høye temperaturer. Noen ganger er det sånn at jo enklere en ting er jo bedre.